Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Angelina Mellentin årets forskertalent 2016

Klinisk psykolog og ph.d-studerende Angelina Mellentin bliver årets forskertalent 2016 i Psykiatrien i Region Syddanmark. Hun forsker i, hvordan man kan efterbehandle mennesker med alkoholisme, blandt andet ved hjælp af en app til smartphone. Og hun hædres for at promovere og stimulere forskningen i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Angelina Mellentin har siden 2014 været i gang med et forskningsprojekt, der skal undersøge, om det blandt andet er muligt at fastholde mennesker med alkoholisme i deres alkoholstop ved hjælp af en app til smartphone.  Og den forskning, men også hendes generelle arbejde i Psykiatrien i Region Syddanmark, præmieres nu med titlen som årets forskertalent.

- Det havde jeg slet ikke regnet med. Men jeg er meget taknemmelig for det. Jeg har mange dygtige kollegaer, der bedriver spændende forskning, og det kunne i mine øjne, lige så godt have været en af dem, der fik prisen.
Siger Angelina Mellentin, der fik overrakt prisen på Psykiatriens forskningsdag den første december. Motivationen for valget af Angelina Isabella Mellentin lyder blandt andet sådan her:

”Angelina har udvist forbilledlige evner i forhold til projektstyring, patientkontakt og samarbejde med klinikken. Parallelt med sit ph.d-studie arbejder Angelina deltids på psykoterapeutisk afsnit, hvor hun ikke blot laver klinisk arbejde, men også vejleder og støtter andre klinikere i deres forskningsprojekter. Angelina er også specialevejleder for medicinstuderende, der skriver speciale indenfor psykiatrien og motiverer her de studerende til at skrive speciale på så højt niveau, at det kan munde ud i publikationer”

Lægefaglig direktør og formand for strategiråd for Psykiatrisk Forskning overrækker prisen som Årets Forskertalent 2016 til Angelina Mellentin


Og netop dét, at motivere andre til at forske, ligger den unge forsker på sinde:
- Det er jo vigtigt for hele psykiatrien, at vi får gjort de unge medicinstuderende interesserede i psykiatrien og desuden får åbnet deres øjne for de mange muligheder for spændende forskning indenfor dette speciale. Og jeg prøver hver gang at gøre mit ypperste for at hjælpe dem og andre faggrupper så godt jeg kan.
Foruden at have en stor aktie i at få forskning og viden op på et højere niveau i den syddanske psykiatri har Angelina Mellentin også et internationalt sigte i sit arbejde, hvor hun har etableret et samarbejde med den hollandske professor Gerard Schippers.

FAKTA
Psykiatriens Forskningsfond indstiftede i 2015 prisen Årets forskertalent.
Den bliver uddelt én gang årligt, og foruden hæderen følger en check på 10.000 kroner
Prisen gives til en juniorforsker på prægraduat eller ph.d-studerende niveau, der har udvist et særligt forskertalent og har været dygtig til at promovere den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark.
Juryen består af Forskningsudvalgets formand og to øvrige medlemmer. I år professor Niels Bilenberg, professor Kjeld Andersen og lektor Frederik Alkier Gildberg.
I år var der indstillet 5 forskere til prisen.

1. Overlæge og ph.d.-studerende Jette Asmussen
2. Overlæge Maria Brink
3. Psykolog og ph.d-studerende Jakob Emiliussen 
4. Aut. psykolog og ph.d.-studerende Kim Mathiasen
5. Psykolog og ph.d.-studerende Angelina Mellentin

 


Siden er sidst opdateret 2-12-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring