Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Så blev snoren klippet

 

Fredag 3. februar 2017 strømmede omkring 130 inviterede gæster til Nordbanen 5 for at deltage i indvielsen af den nye psykiatriske afdeling i Vejle.

 

Dagen var kommet, hvor Team OPP og Region Syddanmark kunne indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle.

 

De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 

indvielse OPP Vejle

 

Talerlisten var lang - ikke færre end ti havde ønsket at holde tale, og alle var enige om, at der var meget at glæde sig over. Repræsentanter fra byggeri og pensionskasserne glædede sig over at kunne levere et byggeri til aftalt tid og aftalt pris - og i god kvalitet og flot udseende.

 

Flere af talerne understregede også, hvilken fantastisk betydning byggeriet vil få for både medarbejdere, patienter og pårørende. Med de nye fysiske rammer er der lagt vægt på muligheden for fysisk aktivitet, skærmede afsnit, døgnrytmelys, udeforhold mm.

 

- Det er godt at se, at I proriterer det psykiatriske område i Region Syddanmark. At I kærer jer for patienterne og tager jeres ansvar alvorligt. Det kan vi kun glæde os over, sagde formand for Sampension Anker Boye, der var med til at klippe snoren, sammen med regionsrådsformand Stephanie Lose og brugerrepræsentant Dorthe Randi Schmidt.

 

indvielse OPP Vejle

 

Det var brugerrepræsentant og En Af Os-ambassadør Dorthe Randi Schmidt, der klippede snoren. Med hjælp fra formand for Sampension Anker Boye og regionsrådsformand Stephanie Lose. Fotos: Lasse Hyldager. Tekst: Hanne Kopp

 

I videoen herunder kan du høre, hvad Dorthe Randi Schmidt tænker om de nye omgivelser.

 

 

Vi skal hjælpe miraklet tilbage
De to afdelinger, der skal være i huset, ser frem til samarbejdet fremover. Oversygeplejerske Peter Jezek fra Psykiatrisk Afdeling Vejle og ledende overlæge fra Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland Klaus Müller-Nielsen holdt begge tale, og pointerede det gode samarbejde, der skal fortsætte. De lagde også stor vægt på den forpligtigelse og det ansvar, der fører med - i forhold til de patienter, der fremover skal være i huset:

 

- De patienter, der kommer her, vil have den sværeste tid i deres liv og flere vil føle, at det ikke er værd at leve. Huset her og den behandling, vi giver, vil vise dem, at vi giver det bedste til dem, der har det dårligst, sagde Peter Jezek.   

 

- Alle børn bærer miraklet i sig, men når de kommer ind af døren her, har de tabt det mirakel. Vi skal hjæpe dem på vej igen - de skal finde tilbage til deres mirakel. Vi skal skabe de små mirakler hver dag, sagde Klaus Müller-Nielsen.

 

Læs pressemeddelelsen

 

indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle

 

 

indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle
 
indvielse OPP Vejle

Siden er sidst opdateret 6-2-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring