Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilFørste spadestik til Sundhedscenter i Haderslev

Første spadestik til Sundhedscenter i Haderslev

Vejreksperterne havde bebudet, at der ville komme flere centimeters sne denne dag - men heldigvis først op af eftermiddagen. Så vejret var fint og sandet tørt, da mere end 100 borgere, politikere, presse og repræsentanter fra både region og kommune var mødt frem om formiddagen til teltet og byggepladsen på Clausensvej 3 i Haderslev.

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

Spadestik til det kommende sundhedscenter i Haderslev fik mange nysgerrige borgere til at dukke op på Clausensvej 3, torsdag 23. februar 2017. Tekst og foto: Hanne Kopp

 

Her var der, torsdag 23. februar 2017, første spadestik til Haderslevs kommende sundhedscenter. Sandbunken var enorm, og inden længe går gravemaskinerne for alvor i gang med byggeriet.

 

Selv nabobørnehaven havde givet børnene flyverdragter og huer på, pakket vogne og tasker og begivet sig ned i teltet, hvor de hyggede sig med snacks og drikke.

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

Til næste år skal det samlede sundhedscenter stå klar. Det kommer til at indholde både regionale og kommunale ydelser.

 

- Vi får nu samlet tilbud fra både kommune og region under samme tag, og jeg håber, det kan betyde, at vi nemmere kan samarbejde omkring netop socialpsykiatri og misbrugsbehandling, sagde psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen.

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

Det første spadestik blev taget af regionsrådsformand Stephanie Lose og borgmester i Haderslev Kommune H.P. Geil.

 

- De syddanske kommuner spiller sammen med Region Syddanmark en central rolle på sundhedsområdet. Det gælder især udviklingen af det nære sundhedsvæsen. Der hvor vi sammen flytter sundhedstilbuddene helt tæt på borgerne, hvor de lever deres liv og deres hverdag. Sundhedscentret her bliver også en vigtig del af den nye sygehusstruktur, sagde regionsrådsformanden.

 

- Nogle vil måske sige, at region og kommune har gravet dybe kløfter - men det passer ikke. Vi er gået sammen om det her sundhedshus, på eet af Haderslevs bedste steder, med god plads og med flot udsigt over byen. Vi signalerer, at vi tager sundhed alvorligt her i Haderslev, sagde Haderslev borgmester H.P. Geil.

 

Efter spadestik og taler skulle de to formænd prøve kræfter med en gravemaskine. Og så var der officielt gjort klar til de store maskiner.

 

Spadestik - Sundhedscenter Haderslev

 

Fakta
Sundhedscentret bliver på godt 5000 kvadratmeter og vil rumme forskellige sundhedstilbud: bl.a. lokalpsykiatri, socialpsykiatri, misbrugsbehandling samt funktioner relateret til jobcenteret. Huset vil også have træningssale, en privat lægeklinik, jordemoderkonsultation og vagtlægefunktion. Udendørs vil der være plads til mammografibus og et mobilt tilbud for bloddonerer.l


Udover tilbud fra region og kommune kan sundhedscentret også huse foreninger, institutioner og andre sundhedsfremmende tilbud fx patientforeninger, idrætshold, personaleaktiviteter og meget mere.


Det er KPF Arkitekterne AS som totalrådgiver, der sammen med DRIAS ingeniører A/S og Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S som underrådgiver, har tegnet det nye sundhedscenter.


Den samlede pris for byggeriet er 76 mio. kr.

 

Læs pressemeddelelse

 

image alt text
 
Spadestik - Sundhedscenter Haderslev
 
Spadestik - Sundhedscenter Haderslev 


Siden er sidst opdateret 24-2-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring