Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilOver 4.000 patienter og pårørende har bidraget

Over 4.000 patienter og pårørende har bidraget

Fredag den 15. marts 2019 offentliggjorde Danske Regioner resultatet af LUP 2018 – den årlige undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed på de danske sygehuse. Region Syddanmark har i den anledning udsendt en pressemeddelelse.

I Psykiatrien i Region Syddanmark har i alt 4.287 patienter og pårørende taget sig tid til at deltage i undersøgelsen.

”Det vidner om et engagement fra vores patienter og pårørendes side, som vi må stille os ydmyge overfor ”, siger sygehusdirektør Charlotte R. Josefsen. ”Vi har brug for patienter og pårørende til at fortælle os, hvad vi kan gøre bedre – og hvordan, vi kan gøre endnu mere af det, der er godt”.

Undersøgelsen viser, at de fleste patienter i Psykiatrien i Region Syddanmark har en positiv oplevelse af psykiatrisygehuset. De ambulante voksne patienter er mest tilfredse. Her svarer 85 pct. at de i høj eller meget høj grad er tilfredse med kontakten til psykiatrisygehuset.

I børne- og ungdomspsykiatrien er 73 pct. af de ambulante børn og unge i høj eller meget høj grad tilfredse. De børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger arbejder sammen med de lokale patient- og pårørenderåd om forbedringstiltag, der bl.a. skal styrke kontakten til forældrene.

De pårørende på banen

I 2018 har de pårørende til psykiatrisygehusets voksne patienter også deltaget i LUP. Dette sker kun hvert 3. år. ”Det er positivt at se, at afdelingernes fokus på at inddrage de pårørende er afspejlet i tilfredshedsundersøgelsens resultater”, siger sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.

LUP 2018 viser, at 84 pct. af de ambulante patienters pårørende og 73 pct. af de indlagte patienters pårørende oplever, at de medinddrages i behandlingen. På børne- og ungeområdet oplever også langt de fleste forældre, at de er med til at træffe de beslutninger, der tages.

Mere viden

Den landsdækkende undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed (LUP) er en national spørgeskemaundersøgelse, der gennemføres årligt på vegne af Danske Regioner. Resultaterne af LUP 2018 i psykiatrien er tilgængelig på http://www.defactum.dk/om-DEFACTUM/projektsite/lup-psykiatri/


Siden er sidst opdateret 18-3-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring