Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilPh.d. forsvar om infektion og skizofreni i Aabenraa

Ph.d. forsvar om infektion og skizofreni i Aabenraa

Kom og hør cand. med. Monika Ewa Pankiewicz-Dulacz forsvare sin phd-afhandling med titlen "Prevalence and risk of infections in schizophrenia patients. A nationwide register-based study".

Studiet beskriver sammenhænge mellem yngre patienter, skizofreni og infektioner.

Det sker d. 9. maj fra 12 til 15 på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa i auditoriet, Kresten Philipsensvej 15 i Aabenraa.

Om forskningen

Ph.d.-projektet er en registerundersøgelse, der har til formål at undersøge forekomsten af og risikofaktorer for infektioner diagnosticeret på et sygehus blandt yngre patienter med skizofreni.

Patienter med skizofreni udgør en meget sårbar befolkningsgruppe med en høj prævalens af fysisk sygdom og en væsentlig reduceret forventet levetid.

Reduktionen i levetid er anslået til at være 10-25 år.

Den reducerede levetid skyldes høje selvmordsrater og dødsfald som følge af fysisk sygdom, og her tegner infektionerne sig for en betydelig årsag til for tidlig død hos skizofrene patienter.

Årsagen til dette er stor set ukendt, men forskning viser, at patienter med skizofreni bliver ramt af infektioner hyppigere end den generelle befolkning, og konsekvenserne af infektioner hos skizofrene patienter medfører oftere længerevarende indlæggelser, forhøjet risiko for intensiv behandling, og en højere risiko for sepsis.

I lyset af den ovennævnte evidens for tidlig død på grund af infektioner blandt skizofrene patienter er der behov for en forebyggende indsats mod infektioner rettet mod denne gruppe af patienter.

I modsætning til den betydelige mængde af forskning vedrørende dødelighed blandt patienter med skizofreni er der en mangel på undersøgelser, der måler prævalensen og risikoen for infektioner i denne population.

Hovedformålet med afhandlingen er at skabe viden, der kan bruges til en forebyggende indsats rettet mod infektiøse sygdomme hos skizofrene patienter.

De studier, der indgår i afhandlingen, bidrager til dette ved at vurdere forekomsten, estimere risikoen for og definere risikofaktorer for infektioner diagnosticeret på et sygehus blandt patienter med skizofreni.


Siden er sidst opdateret 6-5-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring