Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Tilbage til Skole vinder innovationspris

​En enig jury udpegede i dag projektet 'Tilbage Til Skole' som vinder af prisen NYT SAMMEN BEDRE, der i dag blev uddelt til Innovationsdagen i Horsens.

Tilbage til Skole vinder innovationspris

NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Den uddeles af Center for Offentlig Innovation (COI) og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

'Tilbage Til Skole' er et forløb, der yder en tværfaglig indsats over for børn og unge og deres familier, der på grund af psykiske udfordringer har massive problemer med at opnå en stabil skolegang. Med 'Tilbage Til Skole' er det lykkes at få 89 procent af de involverede børn og unge tilbage til stabil skolegang, samtidig med at familien er kommet på ret køl.

"Jeg er meget stolt og beæret. Det kan hjælpe til, at flere kommuner i regionen kommer godt med i forløbet, og at flere regioner kan genbruge vores erfaringer til glæde for børnene og deres familier," siger Hanne Holm, socialrådgiver ved Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Region Syddanmark, som deltog ved prisoverrækkelsen i Horsens.

Og spredningen er allerede godt i gang. Faktisk har Tilbage til Skole kørt både i Odense og Esbjerg samtidig og med stor succes begge steder. Erfaringerne fra de to projekter bliver indarbejdet i den kommende psykiatriplan, der er i høring netop nu.

"Juryen har valgt 'Tilbage Til Skole' som vinder af NYT SAMMEN BEDRE-prisen, fordi der her er fundet en virkningsfuld innovativ løsning på et problem, der på samme tid er komplekst, konkret og med vidtrækkende konsekvenser for børn, unge og deres familier. Gennem innovative samarbejder på tværs af fagligheder og med tæt kontakt til børn, unge og forældre lykkes man med at skabe stabil skolegang for børn og unge i særligt sårbare situationer. Løsningen rummer et stort lærings- og spredningspotentiale," lyder det i juryens begrundelse.

I alt 37 offentlige innovationer var indstillet til NYT SAMMEN BEDRE-prisen. Den nye innovationspris uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.

Juryen bestod af formand for KL Jacob Bundsgaard (S), formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V), adm. direktør for Dansk Design Center Christian Bason, centerleder i COI Pia Gjellerup, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard og formand for Akademikerne Lars Qvistgaard.

OM INNOVATIONSPRISEN

  • NYT SAMMEN BEDRE-prisen er den første nationale innovationspriser målrettet hele den offentlige sektor.Prisen uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.
  • Innovationsprisen er skabt i samarbejde mellem COI og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling. De skal synliggøre og fejre det gode arbejde, der sker i den offentlige sektor.
  • NYT SAMMEN BEDRE-prisen retter sig ikke mod en bestemt sektor eller et fagområde – men fremhæver det gode innovationsarbejde, der sker på tværs af hele den offentlige sektor.
  • Prisen blev uddelt til Innovationsdagen, som COI og COK afholdt torsdag den 5. september 2019 i FÆNGSLET i Horsens.

Siden er sidst opdateret 5-9-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring